Շամպինյոնով աղցան

Շամպինյոնով աղցան
  • 2/3 բաժակ ձիթապտղի յուղ
  • 1/3 բաժակ թարմ քամած կիտրոնի հյութ
  • 2 թ/գ մանանեխ
  • 400գ ամբողջական սունկ /շամպինյոն/
  • 200գ մարինացված, կտրատած ձիթապտուղ
  • 200գ կտրատած լոլիկ
  • 200գ կիսատապակած, կտրատած բադրիջան
  • 3-4 մեղրով պատած ընկույզ
  • 1 բաժակ ռեհանի տերևներ
  • Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Մեծ ապակե տարրայի մեջ խառնել ձիթապտղի յուղը, լիմոնի հյութը, մանանեխը, աղն ու պղպեղը, հարել մինչև միատարր դառնալը: Ստացված զանգվածին ավելացնել սունկը, խառնել: Այնուհետև, 30-60 րոպե թողնել սառնարանում, որ համերը խառնվեն: Նախքան մատուցելը ավելացնել ձիթապտուղը, կտրատած լոլիկը, բադրիջանը, ռեհանի տերևներն ու մեղրով պատած ընկույզը:Մատուցել հնդկահավի կամ խոզապուխտի հետ:

Իսկ Դուք գիտե՞ք, որ...

Շամպինյոնները պարունակում են նույնքան վիտամին C, որքան խնձորն ու մորին: